top of page
Търсене

Даниела Славчева - за гората и счетоводството

Напоследък често хващам гората в буквалния смисъл. Тя е моето училище - притихвам, за да чуя… другите; заглеждам се по криволичещите пътеки, за да намеря… пътя си; вдишвам свежия въздух, за да… продължа да живея; усещам движенията, аромата, спокойствието на същата тази гора, за да… си спомня.

Спомням си как с Даниела се загубихме в нея. Тръгнахме с ясна посока - да хапнем топъл боб на Бай Кръстьо. Успяхме.. и тръгнахме обратно пеша към колата. Залисани в приказки за живота, объркахме пътя. Озовахме се на стръмен склон, без пътека, без хора.. Отворих Google maps - бяхме точка насред зелен фон. Отчаянието започна да напира като буца в гърлото ми. Погледнах към Даниела, която леко изоставаше. Видях я да спира до едно борче. И тогава тя откъсна шишарка. Прибра я прилежно в чантата. Посегна за още една и се чу силен пращяш пукот. Крехката ми приятелка откъсна дърво. Разсмяхме се… така се смяхме все едно беше за последно. Пак бяхме сами насред гората, но този път не уплашени и отчаяни, а волни и весели. 15 минути по-късно бяхме горди и облекчени, че открихме пътеката.


Спомних си, че в природата се показва истинската ни природа. Така е и в тази ситуация с Даниела. Тя е до мен в трудни моменти. Аз съм до нея в трудни моменти. Създаваме си забавни истории, за които да си спомняме; напомняме си се една друга, че за да се случва нещо, явно така трябва. Тя ме учи да приемам, да подкрепям, да се забавлявам.

Спомних си, че когато съпругът ми направи своята фирма Даниела прие да му помага със счетоводството. Вече толкова години винаги е навреме със срокове, мина няколко ревизии, даде много идеи за подобрение по финансовата част. Междувремено тя започна да се занимава със счетоводната дейсност на различни фирми - от фармацевтични и медицинкси, до туристически и бързооборотни. Това, което я прави ценнен кадър според мен, е че тя вниква в нуждите и потребностите на фирмата и дава допълнителна стойност от просто счетоводната.

И ето в тази поредна горска разходка, смесваща аромата на падналите есенни листа с чистия скърцащ бял сняг си спомних.. какво е общото между гората и счетоводството. За мен това е Даниела - и тя често хваща гората, за да премисли в нея работни казуси и така става верен партньор в приключенията на бизнеса.
201 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page