top of page
Търсене

Нашата история със Светлана

Преди дни прочетохте за мен. Сега е време да ви разкажа и за останалите фантастични жени в бяло до мен. Ще ви разкажа защо те са ми важни и как ни събра живота, за да работим заедно.


Започвам със Светлана, защото тя е най-дългогодишната ми познайница. С нея се знаем още от 2004 г. и през годините се откривахме взаимно, имахме конфликти и ги преодолявахме. Коя е за мен Светлана и защо сме заедно? Защото тя има човешки качества, който аз ценя и които вярвам, че помагат в бизнеса.


От една страна със Светлана делим общи ценности за правене на бизнес с интегритет. А от друга страна, да споделя, че тя е била мой мениджър или по-общоизвестно като шеф. Шеф обаче в Procter & Gamble не се използваше. Думата беше мениджър. Защото от мениджъра се очакваше да бъде ментор и да развива човека и професионалиста. Светлана ме научи как да правя бизнес по чист и справедлив начин. По онзи начин, който ни позволява след време, когато сме в друга компания или на друга позиция, да имаме очи да се обадим на хора без притеснения и да им предложим да правим пак … просто бизнес. Знаете ли, хората в България сме малко и всички се въртим. Рано или късно животът пак ни среща.


И животът ни срещна отново, и така разбрах, че Светлана може да ме предизвиква да преодолявам себе си. Срещнахме сме от двете страни на една маса - тя беше мениджър покупки в Кауфланд, аз бях мениджър продажби във Фикосота Синтез. Разбрахме се да делим лично от служебно. В личните разговори не си позволявахме да говорим за служебни дела, а служебните разговори бяха само в работно време и по служебни теми. Ситуацията беше много особена за мен и ме предизвика да порасна. Да не гледам на нея като на моя ментор, а като на равен. Това позволи връзката ни да се развие по-надълбоко.


Дълбочината дойде, когато Светлана беше търговски директор в Lilly, а аз бях в Carlsberg. За мен вече бяхме просто две жени и майки една до друга, търсещи решение как да се справим този път с пътуването всяка към себе си. Разделена между служебните пътувания до Китай и търсенето на вътрешно спокойствие, Светлана откри Азия. Започна да пътува за удоволствие до разнообразни страни на континента и всеки път отиваше с трепет, и се връщаше с тъга. Каза, че там усеща онова вътрешно спокойствие, онзи вътрешен мир, който идва от смирението на хората в Азия и от това да имаш досатъчно, а не много.


Понякога тя много ме изненадва с решенията си. За последната година - три пъти: веднъж - като започна работа за голям международен онлайн магазин; втори път - като изпрати сина си да работи на морето за лятото в хранителен магазин; трети път, когато прие начинанието vP - екип от жени, работещи на проектна база, докато отглеждат децата си.Та това е Светлана за мен - строгата и справедлива майка и ментор, подкрепящата съпруга и приятелка, търсещата жена. Тя има способност да направи фантастични неща, защото разбира практичната им страна. Знае как се създава и поддържа устойчив бизнес, а освен това може с лекота да предаде това познание и опит по обикновен, достъпен и с убийствено чувство за хумор начин, да бъде изискваща и насърчаваща, да гради стълбица към успеха!


Виж още на: Услуги

630 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Komentáře


Post: Blog2_Post
bottom of page