top of page
Търсене

Петя Сиракова - човешките ресурси и въпроси

Човекът прави бизнес с човека. Това е причината да разказвам до сега за човешката страна на дамите във vP. Петата дама е Петя и тя е нашият специалист по човешки въпроси и човешки ресурси.


Петя е спокойна, творяща личност. Тя e сдържана и умерена. Трудно можете да я намерите в лошо настроение или пък да разберете, че "днес не й ден". Тя разбира околните и печели доверието им с позитивност, дискретност и подадена ръка. Всичко това у Човек-а в Петя я доближава изключително до хората и й дава възможност да ги профилира. Тези й умения й помагат да разбере кой с кого би си паснал като начин на работа, на кой каква му е точната роля в екипа.


Петя е и много внимателна и прецизна. Чудели ли сте се защо в сайта няма правописни или пунктуационни грешки? Причината е Петя. Когато осъзнах, че не съм перфектна и не пиша правилно на родния си език, постнах признанието си във фейсбук и помолих за помощ. Петя се отзова. За мен беше изключителна подкрепа и няма да забравя този мил жест.


Петя е отстояваща се, но и приемаща. Тя не се притеснява да слага на масата трудни теми и винаги е с нагласата на спокойната категоричност за търсене на решение. Тя е готова обаче да приеме, че другата страна може и да не е съгласна с нея. Тогава Петя търси да разбере и да намери допирни точки за сближаване на позициите за едно общо и добро за решение.


Петя е дейна. Малко след като започнахме да работим заедно, тя даде ход на своя отдавнашна мечта - да прави семействата щастливи, чрез преживяване на семейни тиймбилдинги. Петя е заразява с убедеността си, че семейството е най-важната единица, която първа възпитава във взаимопомощ и екипност. Тя ми предаде, че семейството е онова, което ни учи да си подаваме ръка - и вкъщи, и на работа, и в живота. С вълнение ми сподели, че “Всъщност в семейството се учим на т.нар. "меки умения", които ни трябват в живота! Образованието само ни надгражда и профилира!”


И накрая много е важно човекът, който се занимава с човешките ресурси, освен законите и наредбите, да е на ясно с човешките въпроси и най-вече със себе си. А Петя е.

145 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comentários


Post: Blog2_Post
bottom of page