top of page
Търсене

Уроци по бизнес??

Актуализирано: 15.01.2020 г.

Предизвикателство: Имаш бизнес, все още малка дейност и големи мечти. За да я развиеш трябва ежедневно да работиш и нямаш време и пари да се запишеш на курс, в университет, да четеш разнообразна бизнес литература. Бизнесът ти изисква и времето, и парите ти. Какво правиш, за да получиш нови и конкретни знания без да отсъстваш продължително и да без да влагаш големи суми?


Решение: Резервирай частен урок по бизнес при мен. В удобно за теб време ще говорим и решаваме твоя конкретен проблем. Защо?


Защото много често чувам, че бизнесът е изкуство. Вярвам, че е необходим нюх и че човек трябва да се доверява на усещанията си, но това се случва, след като знаеш няколко правила. Когато записах в САЩ бизнес администрация с концентрация маркетинг и мениджмънт, бях изненадана, че специалността е за Бакалавър на науките, не на изкуствата. И за това казвам, че бизнесът е наука. Бизнесът се изучава.


Ако решиш да започнеш сам, ето как можеш да го направиш:


четене - това според мен е метод за трупане на пасивни знания в голямо количество. Има изключително много литература и в книги, и в интернет. Обожавам да чета. Това е моята страст, но всяко знание, ако не е приложено на практика, трудно се научава да се използва. Препоръчвам четенето за увеличаване на набора от инструменти, с които разполагаш в 'пасивния си речник' или ако търсиш информация по много конкретен казус и намериш описание в сходна ситуация.


университет - препоръчвам университетите с практическо приложение. Търси такъв, който в програмата си, освен лекции и упражнения, има работа по реални проекти и те среща с реални бизнес хора, с които да работиш. Например в моя клас по Retail (магазинна мрежа) професорката ни срещаше с фирми, с реални бизнеси и имахме възможност да посетим магазини, с които да работим.


обучения/семинари - според мен обученията са лесен и бърз, често скъп вариант, но е среда. Среда, в която да намериш подобни на теб хора и съмишленици. За съжаление обученията в зала са интересни, забавни и надъхващи, но рядко се прилагат в практиката. Нужно е много силна воля и постоянство.


менторство - ако имате ментор или иначе казано.. човек, на когото се възхищавате и имате доверие да ви даде съвет как да бъдете по-добри в бизнеса си. Често менторите са ограничени от към време и трябва и двете страни да искат да имат връзката.


коуч - в днешно време коучингът е много популярен. Искрено вярвам в метода като средство за комуникация и че всички отговори се крият в човека. За целта същият този човек трябва да е стигнал до определено ниво - т.е. натрупан опит и знания.


частни уроци по бизнес - ето как стигнах до идеята за сайта (благодаря на съпруга ми за името) - в днешно време, ако предприемачът е започнал бизнес излизането от бизнесът може да е проблем. Времето и парите за добър университет може да е проблем. Семинарите не са специфични за проблема на предприемача. Менторите са ограничени. Коучовете не са конкретни.


За мен частните уроци по бизнес са бързо решение на конкретни казуси в конкретен бизнес.
82 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page