top of page
Търсене

Разликата между предприемач и мениджър

Актуализирано: 15.01.2020 г.

Предизвикателство: Открий разликата между предприемач и мениджър.


Решение: Бизнес е единствената дума в английския език, която означава дейност, с която се изкарват пари. Според мен това е и защото бизнес е реализирана идея, в която някой вярва толкова много, че я случва и тя му се отплаща.


Разговаряла съм с много предприемачи. Искрено им се възхищавам - за смелостта, за настоятелността, за действието и за усмивките. Често за тях няма почивка вечер, няма и почивни дни. Помня като дете, че лятната почивка беше не повече от дълъг уикенд с цялото семейство. Предприемачите са често толкова устремени и мислят глобално, че често 'скучната част' от бизнеса не е организирана и няма кой да я свърши. И това е нормално - човек, който може да измисли идея, не е толкова добър по детайлите, а човек, който е добър по детайлите, трудно му се оттадва да стигне до идея. А бизнесът расте..., става все по-сложен и тогава предприемачът или иска да наеме мениджър, или в повечето случаи.. да продаде бизнеса и да започне нов.


Ето тук идва моята роля. Аз помагам на предприемача със 'скучната част', за да може той/тя да управлява бизнеса си и да развива нов. Не е нужно да е или-или, а може да е и-и. Какво по-хубаво от разнообразно портфолио от бизнеси, които ти носят пари?


39 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page